Letnja hrana

Gramatika

Gramarenje

Get it on Google Play

by Luka Činč

2016

Krugougo

Get it on Google Play

by Luka Činč

2016

Carnex voda iliti flasirana govedina

Dobro veče, ja sam Ovaj. Onaj se izvinjava, doći će drugi put.

Odmah da objasnim, ja sam i dalje Grožđe, kome prethodi Đorđe.Ali ovaj put Đorđe nije mogao da dođe, tako da uobičajenauvodna rečenica mene kao Grožđa ne bi imala smisla. A pravoda vam kažem, malo sam se i uželeo da budem Ovaj, bez obzira štose i dalje ne nazire dan kada će se u mom društvu pojaviti i Onaj.

Da pređem na stvar. Za nekih pola sata, tačnije u 20:46, nastupa letnji solsticij, odnosno počinje leto. S obzirom da sam o zimskom solsticiju već jednom pričao, neću vas gušiti simbolikom letnjeg. Svodi se na ovo: došlo je leto, i eto. Mnogo bitnija stvar je kako ćete u ova tri sparna meseca sačuvati svoj organizam od infekcija, mučnine, nadimanja i drugih nus-produkata uzimanja kvarljive hrane, odnosno šta ćete leti sesti jesti.

Leti se dešavaju neprijatne stvari s hranom. Dok dlanom o dlan: voće izgnjili, povrće istruli, hleb se ubuđa, meso uplesnivi, mast užegne, sir se zždronjca, kajmak se zdžmuglja, riba se usmrdi, testenina se osuši , proja se udrvenči, voda se smlači, pivo se prepeni, vino se ukiseli, špricer izvetri

Zato mnogi pribegavaju konzerviranoj hrani. E pa kad već to radite, probajte nekoliko proizvoda koje smo ja i Đorđe nedavno patentirali. Konzumiraju se lako, u skladu sa novim vremenom kada se živi, jede i umire brzo.

Smoki u tubi

Od priloga hrani, preporučujemo novi hit: Smoki u tubi. S obzirom daje u pitanju veoma jak začin, u firmi Štarkrešili su da ga za početak pakuju u tube od OHO lepka. Njihova glavnakonkurencija priprema se da lansira sok od Čipsija, ali to su zasad samoindicije, kao i to da se PIK Čačak oštri da napravi gaziraniČips, čija će reklama glasiti: nema ništa bolje od reskepenušavosti Čipsa.

Sladoled u somunu

Od poslastica preporučujem sladoled od čokolade u somunu, kakavse jede na Siciliji, a na njega mi je skrenula pažnju ljupka ĐinaTrapani na svom sjajnom veb-sajtu na adresi Scribbling.net.

Hajneken caj

Konačno, u pripremi je i čaj od Hajnekena, koji se kuva kao i svakinormalan čaj poput čaja od nane, hibiskusa, lipe, matičnjaka,žalfije, sporiševine, majčine dušice. Dakle, pustite voduda provri, ubacite kesicu Hajnekena, poklopite i ostavite da odstoji pet minuta.Zatim izbacite kesicu, dodate šećer i limun po želji, i etotoplog Hajneken osveženja. 1. Pogled kroz prozor - Kakve se slike nalaze na ovim stranicama
 2. Umetničke fotografije - Šta su one i šta ih čini umetničkim
 3. Važno je ne čitati dnevne novine - Zašto je dobro da se umesto dnevnih novina kupuje „Dilan Dog“ ili „Marti Misterija“ ili „Zagor“ ili „Alan Ford“
 4. Mazanje prozora i vrata džemom - Čemu služi gađanje zatvorenih vrata tortom, prosipanje perja iz jastuka kroz prozor, ispisivanje svoga imena po zidovima stana sprejom
 5. Kažnjavanje opreme i nameštaja - Čemu služi razbijanje kompjutera, lomljenje telefona, šutiranje stola, gaženje džojstika, degažiranje korpe za otpatke.
 6. Tumačenje - U kakvim smo sve zabludama živeli
 7. Vazno je da to znate Vi - Kakvi sve parfemi postoje
 8. Filosofija nestaje - Razmišljanja zagrebačkog filozofa Gorana Bogunovića o ovoj sve izraženijoj pojavi
 9. Dodavanje - Šta se dešava kada pokušaš da se kurčiš pred Amerima
 10. Letnja hrana - kako preživeti leto hraneći se pametno.
 11. Klaster - kako je sređivao svoj kompjuter zvani Lada
 12. Soundblaster PCI - kako se Grožđe mučio s ovom napravom.
 13. Klima uređaji - kako je izmišljena ova korisna sprava i kako radi
 14. Kočnice - to jest kako je Grožđe počeo da popravlja liftove
 15. Kiseli kupus - kako je Grožđe shvatio da nije više dete
 16. Minut pričanja - kako obeležiti to što je neko odsutan ali i dalje živ
 17. Proleće - kako Grožđe sam sebi pravi problem zbog ignorisanja razlike između rotkvica i bokvica
 18. Selidba - šta su neki od razloga Grožđevog nedolaženja
 19. Šta će se sve pamtiti
 20. Šta je dobro a šta loše
 21. Šta je OK a šta nije OK
 22. Šta smo sve dosad naučili
 23. Tipovi ljudi - kakvi sve postoje tipovi ljudi
 24. Ušteda vremena - zašto se u martu pomeraju satovi napred
 25. Vuzle - zašto su vuzle toliko zle

Kompletna arhiva

Hronološka arhiva

2009

2008

Kompletna arhiva