Vaš Mikrob

Gramatika

Gramarenje

Get it on Google Play

by Luka Činč

2016

Krugougo

Get it on Google Play

by Luka Činč

2016

Karakas, Venecuela, 07. 01. 2007. Božić

Drari prijatelji,

Srćna vam Nova godina i sve najlepse za Božić.

Evo, prošlo je sedam dana od onih događaja na ulicama Karakasa, ali pre nego sto vam budem pisao šta se danas događalo, vratiću se sedam dana u nazad, tačnije vratiću se u novogodišnju noć, vratiću se na mesto sa koga je Deda-mraz otišao u nepoznatom pravcu.

Vidite, nakon odlaska Deda-mraza, Tores i ja smo stajali čitavih pet minuta kao ukopani, bez bilo kakve međusobne diskusije.

Osam minuta nakon što je Deda-mraz nestao, prišao nam je neki čovek, poželeo nam srećnu Novu godinu, a zatim rekao:

"Ja sam Oskar Alfredo Barbas.Znam da stojite ovde tačno osam minuta. Visente Rodrigez koga ste danas upoznali je moj prijatelj. Zamolio me je da vam tačno osam minuta nakon njegovog odlaska pročitam njegovu poruku."
Oskar Alfredo Barbas je iz džepa izvadio parče papira i počeo da čita:

"Draga deco,
Znam da stojite ovde već osam, zapravo, sada već devet minuta. Znam i to da vam nije jasan moj iznenadni odlazak, ali to je bilo neizbežno. Za vreme deljenja paketića, postalo mi je jasno da nas prate.Zbog toga sam morao da nestnem jer bi u protivnom tajna Mikroba bila otkrivena. Znam da se sada plašite zbog toga što postoje oni koji su nas pratili, ali, odmah moram da vam kažem da za to nema razloga. Vi niste u opasnosti jer još uvek ne znate priču o Mikrobu. Zato deco, možete noćas potpuno da se opustite, možete da uživate do jutra, a ja vam deco, preporučujem da obiđete sledeća mesta:

-Najpre, deco, restorani. Po mom ukusu su:Cachapas santa Monica, a posebno deco Centro de Estudios Gastronomicos. Nije loš ni Casa del Llano.

-Sada, deco, prelazim na barove. Barovi po mom ukusu su:
-El Emperador, Malabar, a posebno Mostaza u ulici Avenida Francisco de Miranda.

-Sada, deco, vinski barovi. Preporučiću vam samo jedan koji je opet po mom ukusu, a to je Picoteo(El) u ulici Avenida de Rio De Janeiro.

-Sada deco, idemo na pabove. Moji omiljeni su Flanagan's, zatim deco tu je Flayer's, zatim Mr. Ribs, a pab koji je možda najviše po mom ukusu je L'Altro Senso u ulici Avenida Principal.

-Na kraju deco, kazaću vam koji su kafei po mom ukusu. Vidite, deco, to su: Antique Cafe u ulici Avenida La Guairita, zatim Cafe Ole, Cafe Sol y Luna, zatim deco, Fabula cafe u ulici Avenida Rio Canra, a onda Cafe de las Artes u ulici Boulevard Amador Bendayan, ali deco, kafe koji je ipak najviše po mom ukusu je svakako Aroma Cafe u ulici Avenida Andres Bello.

Deco, sada ste ovde već čitavih dvadeset minuta. Ne bih vas više zadržavao. Želim vam lep provod. Obavestiću vas na vreme o vašim narednim potezima.

Vaš, Visente Rodrigez, vaš Deda-mraz, vaš Mikrob."

Tores i ja smo bili potpuno šokirani. U isto vreme glasno smo ponovili: "Vaš Mikrob?!"

Nije nam bilo jasno šta je to značilo. Pomislili smo da je to jedna od novogodišnjih šala Visentea Rodrigeza, i zato smo odlučili da se time uopšte ne opterećujemo.

Odlučili smo da poslušamo Deda-mraza. Odlučili smo se za provod.

U sledećem trenutku Oskar Alfredo Barbas je rekao: "Sada i ja moram da nestanem. Želim vam lep provod." Zatim je Oskar Alfredo Barbas nestao.

Dragi prijatelji, ponovo sam pisao o novogodišnjioj noći, i zato još uvek nisam stigao da vam pišem šta se događalo danas. Da vas čitanje ne bi previše zamorilo, o onome što se dešavalo na Božić pisaću vam vrlo brzo u sledećem pismu.

Veliki pozdrav,

ĐorđeHronološka arhiva

2009

2008

Kompletna arhiva