Đorđe i Grožđe

kojima je odnedavno onemogućeno da svoju mudrost prosipaju u etar,ali je neće prosipati ni u vetar

Dolaskom Đorđa u emisiju Ritam lepog srcana B92, došlo je do transformacije Ovog u Grožđe,posredstvom fermentacije i kohezije. Za početak, čuj začetak ove vrste programa - intervju Ovog sa režiserom Jagošem Todorovićem Mićićem.

Djordje i Grozdje

Evo čuvenog Grožđevog saopštenja kojim je tada pokušao da objasni svoju transformaciju:

Saopštenje mene

povodom nedavne transformacije mene iz Ovog, odnosno Onog - u Grožđe

Dobro veče, ovo je bio Đorđe - moje ime je Grožđe.

Mnogi medu vama navikli su da sam Ovaj, neumorno iščekujući da se u mom društvu konačno pojavi i Onaj. Samo retki medu vama shvatili su da do pojave Onog nikad neće doći. "Pa dobro, šta će nam Onaj, važno da je s nama Ovaj", razmišljali su takvi.

Kad ne lezi vraže, od ove emisije pa nadalje, na mestu Ovog pojavljuje se nekakvo Grožđe. "Kakva je ovo prevara?", pitate se vi. "Otkad na radiju raste grožđe! Jesu li to našeg Ovog prodali u belo roblje? Ili u staro gvožđe?"

Odluka mene da se iz Ovog transformišem u Grožđe izazvala je, sportskim jezikom rečeno, salve negodovanja. Bio sam zatrpan e-mail đubretom i anonimnim pozivima punim neukusnih opaski na račun moje dece, žene i mene.

Pa dobro, zašto da ne budem Grožđe, ako u ovom istom programu već godinama imate jednu Višnju - našu Višnju... našu Višnju... našeg Stojadina... NAŠEG Stojadina...

Zašto, pitam, da ne budem Grožđe, ako u ovom istom programu već godinama obitava jedan Mikrob, taj neizbežni sastojak svakog jela - i višnje i trešnje, i krempite i šampite, i krave i baklave.

Tim istim grožđem sladili su se Cezar, Pompej, Kras, Marko Antonije, Oktavije, Flavije, Ovidije, Prividije, Obnevidije... A vi, ako ne želite da slušate Grožđe, taj plod olimpskog Bahusa - eno vam, slušajte Brahusa...

Šalu na stranu. Ko je voleo Ovog, nek ne očajava. Kao što je UEFA posle nekog vremena shvatila da je "zlatni gol" loš izum, ni ja ne isključujem mogućnost da jednog dana shvatim kako Grožđe nije moje voće. Elem, đelem, belem, šta ja uostalom serem kada Ovaj ustvari ostaje sa vama. Taj koji je otišao samim svojim odlaskom postao je Onaj. Pa da.Hronološka arhiva

2009

2008

Kompletna arhiva