Letnja hrana

Carnex voda iliti flasirana govedina

Dobro veče, ja sam Ovaj. Onaj se izvinjava, doći će drugi put.

Odmah da objasnim, ja sam i dalje Grožđe, kome prethodi Đorđe.Ali ovaj put Đorđe nije mogao da dođe, tako da uobičajenauvodna rečenica mene kao Grožđa ne bi imala smisla. A pravoda vam kažem, malo sam se i uželeo da budem Ovaj, bez obzira štose i dalje ne nazire dan kada će se u mom društvu pojaviti i Onaj.

Da pređem na stvar. Za nekih pola sata, tačnije u 20:46, nastupa letnji solsticij, odnosno počinje leto. S obzirom da sam o zimskom solsticiju već jednom pričao, neću vas gušiti simbolikom letnjeg. Svodi se na ovo: došlo je leto, i eto. Mnogo bitnija stvar je kako ćete u ova tri sparna meseca sačuvati svoj organizam od infekcija, mučnine, nadimanja i drugih nus-produkata uzimanja kvarljive hrane, odnosno šta ćete leti sesti jesti.

Leti se dešavaju neprijatne stvari s hranom. Dok dlanom o dlan: voće izgnjili, povrće istruli, hleb se ubuđa, meso uplesnivi, mast užegne, sir se zždronjca, kajmak se zdžmuglja, riba se usmrdi, testenina se osuši , proja se udrvenči, voda se smlači, pivo se prepeni, vino se ukiseli, špricer izvetri

Zato mnogi pribegavaju konzerviranoj hrani. E pa kad već to radite, probajte nekoliko proizvoda koje smo ja i Đorđe nedavno patentirali. Konzumiraju se lako, u skladu sa novim vremenom kada se živi, jede i umire brzo.

Smoki u tubi

Od priloga hrani, preporučujemo novi hit: Smoki u tubi. S obzirom daje u pitanju veoma jak začin, u firmi Štarkrešili su da ga za početak pakuju u tube od OHO lepka. Njihova glavnakonkurencija priprema se da lansira sok od Čipsija, ali to su zasad samoindicije, kao i to da se PIK Čačak oštri da napravi gaziraniČips, čija će reklama glasiti: nema ništa bolje od reskepenušavosti Čipsa.

Sladoled u somunu

Od poslastica preporučujem sladoled od čokolade u somunu, kakavse jede na Siciliji, a na njega mi je skrenula pažnju ljupka ĐinaTrapani na svom sjajnom veb-sajtu na adresi Scribbling.net.

Hajneken caj

Konačno, u pripremi je i čaj od Hajnekena, koji se kuva kao i svakinormalan čaj poput čaja od nane, hibiskusa, lipe, matičnjaka,žalfije, sporiševine, majčine dušice. Dakle, pustite voduda provri, ubacite kesicu Hajnekena, poklopite i ostavite da odstoji pet minuta.Zatim izbacite kesicu, dodate šećer i limun po želji, i etotoplog Hajneken osveženja. 1. Pogled kroz prozor - Kakve se slike nalaze na ovim stranicama
 2. Umetničke fotografije - Šta su one i šta ih čini umetničkim
 3. Važno je ne čitati dnevne novine - Zašto je dobro da se umesto dnevnih novina kupuje „Dilan Dog“ ili „Marti Misterija“ ili „Zagor“ ili „Alan Ford“
 4. Mazanje prozora i vrata džemom - Čemu služi gađanje zatvorenih vrata tortom, prosipanje perja iz jastuka kroz prozor, ispisivanje svoga imena po zidovima stana sprejom
 5. Kažnjavanje opreme i nameštaja - Čemu služi razbijanje kompjutera, lomljenje telefona, šutiranje stola, gaženje džojstika, degažiranje korpe za otpatke.
 6. Tumačenje - U kakvim smo sve zabludama živeli
 7. Vazno je da to znate Vi - Kakvi sve parfemi postoje
 8. Filosofija nestaje - Razmišljanja zagrebačkog filozofa Gorana Bogunovića o ovoj sve izraženijoj pojavi
 9. Dodavanje - Šta se dešava kada pokušaš da se kurčiš pred Amerima
 10. Letnja hrana - kako preživeti leto hraneći se pametno.
 11. Klaster - kako je sređivao svoj kompjuter zvani Lada
 12. Soundblaster PCI - kako se Grožđe mučio s ovom napravom.
 13. Klima uređaji - kako je izmišljena ova korisna sprava i kako radi
 14. Kočnice - to jest kako je Grožđe počeo da popravlja liftove
 15. Kiseli kupus - kako je Grožđe shvatio da nije više dete
 16. Minut pričanja - kako obeležiti to što je neko odsutan ali i dalje živ
 17. Proleće - kako Grožđe sam sebi pravi problem zbog ignorisanja razlike između rotkvica i bokvica
 18. Selidba - šta su neki od razloga Grožđevog nedolaženja
 19. Šta će se sve pamtiti
 20. Šta je dobro a šta loše
 21. Šta je OK a šta nije OK
 22. Šta smo sve dosad naučili
 23. Tipovi ljudi - kakvi sve postoje tipovi ljudi
 24. Ušteda vremena - zašto se u martu pomeraju satovi napred
 25. Vuzle - zašto su vuzle toliko zle

Kompletna arhiva

Hronološka arhiva

2009

2008

Kompletna arhiva