Karakas

Karakas, Venecuela, 17. decembar 2006.

Dragi prijatelji,

Veliki pozdrav iz ove južnoameričke zemlje. Velika je vrućina ovde. 40 stepeni. Pre desetak minuta popio sam duplu limunadu sa kuglom od čokolade koju mi je napravio Tores Miguel Pineda, veliki prijatelj lepog ritma srca.

Tores mi je pomogao. Našao mi je lep mali stan nedaleko od centra grada. Prozori su veliki i imaju tamnozelene šalone koji su širom otvoreni. Imam pogled na divnu veliku fontanu iz perioda Pizarovog osvajanja ovog kontinenta.

Još uvek ne mogu da se naviknem na vrućinu jer sam juče odmah posle probe hora koja je bila održana u bioskopu "REX" otišao na aerodrom, tako da sam po dolasku u Karakas na sebi još uvek imao kaput, šal i kapu.

Tores mi je nabavio laganu jednostavnu odeću i nekakve sandale, pa smo odmah po dolasku sa aerodroma otišli u obilazak restorana, pabova, picerija, ali nismo uspeli da uđemo u trag našem velikom prijatelju.

Mikrob nije bio ni u restoranu ni u pabu ni u piceriji.

A, da, nisam smeo to da vam kažem u Beogradu, ali prema najnovijim podacima Mikrob je nestao.

Shvatio sam to tek prošle nedelje kada smo dobili pismo od Danijela iz Bukurešta.

Danijel nije u Rumuniji zbog posla. Danijel je prvi saznao za Mikrobov nestanak i dao se u potragu!!!

To sam saznao od Toresa pre dva dana. Tores je to najpre rekao Danijelu, a nekoliko dana kasnije obavestio je mene.

Tores je Danijelu dao detaljna uputstva sa nekakvim mapama koje ukazuju na moguća Mikrobova kretanja po Evropi.
Danijel je obišao na stotine restorana i pabova po Bukureštu ali bez uspeha. Mikrob se tamo nije nalazio, a postoje dokazi koji ukazuju na to da sasvim sigurno nije ni bio u Rumuniji.

Tores je zbog toga uputio hitan poziv meni. Obilazimo prestonicu Venecuele skoro 10 sati, ali nema tragova koji bi ukazivali na to da je Mikrob ovuda prolazio.

Dogovorili smo se da ukoliko u narednih 5 sati ne naiđemo na sigurne tragove, hitno odemo u Kolumbiju i pokušamo da nađemo Mokroba.

Ukoliko i tamo ne bude bilo uspeha, planiramo da otputujemo u Mađarsku i da se u Budimpešti sastanemo sa Danijelom kako bi sa dogovorili šta dalje da radimo.

Sada je jasno i to da je i Grožđe u potrazi za Mikrobom i to objašnjava njegove nedolaske na radio.

Ako sve bude u redu Grožđe će nas čekati u Budimpešti na stanici Keleti.

Veliki pozdrav iz Karakasa. Vidimo se veoma brzo.

ĐorđeHronološka arhiva

2009

2008

Kompletna arhiva