restoran vujaklija

SUR "Vujaklija"

Činčićeva 32, 11000 Beograd
www.cincplug.com/vujaklija

Prvobitna namena ove strane bila je da se na njoj otvori novi leksikon nastranih reči i izraza, takozvana Nova srpska Vujaklija (naime, Đorđe Činč je kao mali mislio da je vujaklija imenica ženskog roda, kao stomaklija). Međutim, taj projekat ide sporije nego što se mislilo i vremenom će se ovde pojaviti pod nekim drugim imenom.

A na ovom mestu je zato sada vaš omiljeni restoran, slično kao što je na mestu Jugoslovenske knjige u Albaniji sada parfimerija a na mestu Sebastijana onaj progres.

Temelje ovom restoranu udario je Luka Činč 2005. godine. Na ideju je došao kad je negde u gradu video da se prave Palačinke s bekonom. Međutim, veći a da budem iskren i bolji deo jelovnika (bar 60%) naknadno je dostavio Andrej Činč Drugi* krajem 2005, a takođe dobar doprinos doneo je u proleće 2007. Marjan Činč.

Jakako hvala i drugim kontributorima, da ne kažem ktitorima našeg restorana.

Predjela i testa

Variva

Riba i morski plodovi

Jela od mesa

Gurmanluci

Salate i nadevi

Dezert

Piće

Novo!
Česká kuchyně


Slobodno pošaljite svoje sugestije za dopunu jelovnika, stavićemo sve što ima smisla jesti i što ide uz Vujakliju. Naravno, TV stanice zadržavaju pravo modifikacije zavisno od ćefa šefa, nemojte da bi se srdili zbog toga.

Šaljite i ono što ne ide uz Vujakliju, ako je dobrog ukusa, na primer neko nam je poslao paradajz sa vanesom paradi. Za takve stvari vremenom ćemo otvoriti zaseban restoran, tu će biti i kajgana s mejdenima, šate s jutuom, omlet sa velvetom, naravno džem od prl džema, papričice s pepersima, divlja svinja sa divljanom, čorba sa čorbom, sve kuhinje će biti zastupljene.

* Kad smo kod Andreja Činča Drugog, treba napomenuti da je i Andrej Činč Prvi takođe odličan kuvar, slikar i pesnik, neka ga zato žene spopadaju.

** Ako vam ne odgovara, džorajte ga za čorbu od džoreta držića ili šiš kebab od šiška menčetića