Spomenik Benu Kingsliju

ben kingsli

17.9.2007. Beogradski mediji saopštili su da je u Bloku 70 otkrivena bista lidera indijske nenasilne revolucije Mahatme Gandija, u čast Međunarodnog dana nenasilja.

Kao što je, međutim, dobro poznato, bista ne predstavlja Mahatmu Gandija, već poznatog britanskog glumca Bena Kingslija, i postavljena je u znak zahvalnosti zbog njegove legendarne uloge u filmu "Gandi", ali isto tako i u filmovima "Silas Marner", "Kuća peska i magle", "Bagzi" i "Šindlerova lista".

Kako su naši stručnjaci Lekić, Hrizentić i Miljković nedavno došli do otkrića, Mahatma Gandi je zapravo izmišljena ličnost. Na čelu indijske revolucije zapravo je sve vreme bio sam Ben Kingsli, koga čak ni smrt u atentatu 1948. godine, samo pet godina nakon što je rođen, nije sprečila da ostvari sve svoje značajne filmske i pozorišne uloge.

Lekić, Hrizentić i Miljković se nadaju da će nepravda biti ispravljena i da će Gandijeva ulica biti nazvana kako i dolikuje - Kingslijeva ulica. Ne samo u znak sećanja na, uostalom, još živog Bena Kingslija, nego i na njegove naslednike, Indiru i Radžifa Kingslija.


2010.

2008.

2007.

2006.

2005.

2004.

Arhiva


U poslednje vreme stavljam fotke uglavnom u veb rezoluciji. Ako nekome iz Le Monde ili Süddeutsche Zeitung treba neka fotka u boljoj rezoluciji, nek mi se javi.