Gramatika

Gramarenje

Get it on Google Play

by Luka Činč

2016

Krugougo

Get it on Google Play

by Luka Činč

2016

Spomenik Benu Kingsliju

ben kingsli

17.9.2007. Beogradski mediji saopštili su da je u Bloku 70 otkrivena bista lidera indijske nenasilne revolucije Mahatme Gandija, u čast Međunarodnog dana nenasilja.

Kao što je, međutim, dobro poznato, bista ne predstavlja Mahatmu Gandija, već poznatog britanskog glumca Bena Kingslija, i postavljena je u znak zahvalnosti zbog njegove legendarne uloge u filmu "Gandi", ali isto tako i u filmovima "Silas Marner", "Kuća peska i magle", "Bagzi" i "Šindlerova lista".

Kako su naši stručnjaci Lekić, Hrizentić i Miljković nedavno došli do otkrića, Mahatma Gandi je zapravo izmišljena ličnost. Na čelu indijske revolucije zapravo je sve vreme bio sam Ben Kingsli, koga čak ni smrt u atentatu 1948. godine, samo pet godina nakon što je rođen, nije sprečila da ostvari sve svoje značajne filmske i pozorišne uloge.

Lekić, Hrizentić i Miljković se nadaju da će nepravda biti ispravljena i da će Gandijeva ulica biti nazvana kako i dolikuje - Kingslijeva ulica. Ne samo u znak sećanja na, uostalom, još živog Bena Kingslija, nego i na njegove naslednike, Indiru i Radžifa Kingslija.


2010.

2008.

2007.

2006.

2005.

2004.

Arhiva


U poslednje vreme stavljam fotke uglavnom u veb rezoluciji. Ako nekome iz Le Monde ili Süddeutsche Zeitung treba neka fotka u boljoj rezoluciji, nek mi se javi.