Činč i Jošio Mačida - koncert u Niškom simfonijskom orkestru

Niš, 1. april 2006.

Mešano meso

Ovo je bio naš prvi nastup u nekoj filharmoniji. Nadamo se da će ovo biti početak prakse naših nastupa po raznim filharmonijama.

Takođe, ovo je bio naš prvi nastup u Nišu, nadamo se da će ovo biti početak prakse naših nastupa po raznim niševima.

Takođe, ovo je bio naš prvi pravi zajednički nastup sa Jošiom Mačidom (ranije smo svirali samo po principu malo mi malo on). Nadamo se da će ovo biti početak prakse naših zajedničkih nastupa po raznim tokijima, hokaidima, kjušujima.

Pre nas svirali su naši doajeni Andra i Sonja, a posle nas je slemovao niški slemer Bojan Ilić Bokerini. Irena je napravila odličan video zapis mene kako u bek-stejdžu sviram air piano uz Andru i Sonju, kao i takođe odličan zapis našeg štelovanja za fotografiju s vaše leve strane. Od tog snimka napravio sam ništa manje odličan video rad za našu stvar April.

Niš je umereno do znatno genijalan grad, publika takođe, nažalost nismo uspeli da vidimo skoro ništa u gradu sem nešto malo tvrđave, gde ima da se završi i onaj sladoled na točenje koji je svojevremeno postojao i na Tašmajdanu kao i u blizini bioskopa "Drina". Takođe, imaju kako to već sleduje i odličan roštilj, u čemu se izdvaja pileće lobe, dok kobaja i nije neka, bar tamo gde sam je ja probao. Nismo stigli da odemo na stadion Radničkog i vidimo potpise čuvenih Meraklija. Takođe nam je žao što nismo uspeli da vidimo Čele kulu, pošto bi Jošio svakako bio fasciniran kao onomad Lamartin.

Fotke Nataša, izbor istih urednica.

Celu priču je organizovao CZKD u svom programu "Umeće tranzicije". Mozgovi operacije bili su moderni beogradski kompozitori Božidar Obradinović i Vladimir Pejković, te beogradski galerista, likovni kritičar i istoričar umetnosti Vladimir Tupanjac.

 

MućkalicaVešalicaKobasicaPileće beloĆevapPljeskavica


2010.

2008.

2007.

2006.

2005.

2004.

Arhiva


U poslednje vreme stavljam fotke uglavnom u veb rezoluciji. Ako nekome iz Le Monde ili Süddeutsche Zeitung treba neka fotka u boljoj rezoluciji, nek mi se javi.