Đorđe Ilić

Djordje Ilic
fhoto: N.H. Đorđe Balmazović - Žole

Đorđe je rođen 1974. u Beogradu. Završio je prestižnu XIV beogradsku gimnaziju i apsolvirao na Pravnom fakultetu u Beogradu, pravosudni smer. Radi kao kopirajter u beogradskom Mccann-u. Saradnik je Lepog ritma srca i slobodni ilustrator.

Radio je kao ilustrator u Vračarskom glasniku, Politici Ekspres i časopisu Grad, a kao novinar na radiju Studio B. Pravi stripove koji mu redovno izlaze u časopisu Šlic.

Svirao je u Benzinu i Čudnom Šimijevom bendu. Peva u trupi Horkeškart.

Zajedno sa Lukom Stanisavljevićem osnovao je Činč, za koji je napravio veliki deo tekstova i muzike. Napravio je ilustracije za omote albuma, za nekoliko spotova, za trash roman Kobna izložba i za ovaj sajt.

Dosadašnji nadimci i aliasi: Đole, Mali Đole, Mali ludak, Žile, Ser Žile, Džordž, Žorž, Đoka, Đ'đ', Đoza, Sisa, Sine, Bate, Batica, Batistutica, Bratistutica, Smejuljica, Ilke, Hesler, Warbody, Buca, Mesec, Vini Pu, Toblerone...


2010.

2008.

2007.

2006.

2005.

2004.

Arhiva


U poslednje vreme stavljam fotke uglavnom u veb rezoluciji. Ako nekome iz Le Monde ili Süddeutsche Zeitung treba neka fotka u boljoj rezoluciji, nek mi se javi.